2 jajka
1 pomidor
1/2 ogórka
kilka rzodkiewek
kilka listków kapusty pekińskiej
świeża bazylia
szczypior
Na sos:
1 łyżka oleju
1 łyżka soku z cytryny
1/2 łyżki musztardy
sól i pieprz
1 pomidor
1/2 ogórka
kilka rzodkiewek
kilka listków kapusty pekińskiej
świeża bazylia
szczypior
Na sos:
1 łyżka oleju
1 łyżka soku z cytryny
1/2 łyżki musztardy
sól i pieprz
Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w ćwiartki. Pomidora umyć pokroić w ósemki. Ogórka umyć (nie obierać, pokroić w półplasterki. Rzodkiewkę umyć, pokroić w plasterki. Szczypior i listki bazylii umyć i drobno pokroić. Liście kapusty umyć i dość drobno pokroić Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy wymieszać. Warzywa i jajka ułożyć na talerzu, posypać szczypiorem i bazylią, polać sosem, od razu podawać. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz