Ekspresowa, pikantna przekąska na kolację lub domowe przyjęcie. Doskonale sprawdzi się jako przekąska sylwestrowa.
1 op ciasta francuskiego
200 g chorizo
200 g sera mozzarella
8 czarnych oliwek
3 suszone pomidory
2 łyżeczki pasty paprykowej Ajvar
oregano
bazylia
sól
- Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Kiełbasę chorizo pokroić w plasterki, oliwki i suszone pomidory drobno pokroić, a ser mozzarella zetrzeć na jarzynowej tarce.
- Ciasto francuskie podzielić na 16 kwadratów. W każdym kwadracie z ciasta zawinąć brzegi, docisnąć, tak aby powstał rant.
- Każdy kwadrat posmarować pastą paprykową i posypać oregano. Następnie posypać serem mozarrella, na serze ułożyć po plasterku chorizo, posypać kawałkami czarnych oliwek i suszonych pomidorów. Posypać. bazylią i solą
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 min. Serwować na ciepło lub zimno. Smacznego!
- P.S.Jeżeli nie przepadasz za ostrymi potrawami pastę paprykową Ajvar możesz zastąpić ketchupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz