Przekąski z ciasta francuskiego i chorizo

Ekspresowa, pikantna przekąska na kolację lub domowe przyjęcie. Doskonale sprawdzi się jako przekąska sylwestrowa.


1 op ciasta francuskiego
200 g chorizo
200 g sera mozzarella
8 czarnych oliwek
3 suszone pomidory
2 łyżeczki pasty paprykowej Ajvar
oregano
bazylia
sól

     
  •    Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Kiełbasę chorizo pokroić w plasterki, oliwki i suszone pomidory drobno pokroić, a ser mozzarella zetrzeć na jarzynowej tarce.
  •    Ciasto francuskie podzielić na 16 kwadratów. W każdym kwadracie z ciasta zawinąć brzegi, docisnąć, tak aby powstał rant.
  •    Każdy kwadrat posmarować pastą paprykową i posypać oregano. Następnie posypać serem mozarrella, na serze ułożyć po plasterku chorizo, posypać kawałkami czarnych oliwek i suszonych pomidorów. Posypać. bazylią i solą
    Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 min. Serwować na ciepło lub zimno. Smacznego!
  • P.S.Jeżeli nie przepadasz za ostrymi potrawami pastę paprykową Ajvar możesz zastąpić ketchupem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne