Jajka w sosie ogórkowo-koperkowym

   
    Pysznie doprawione jaja w sam raz na domową imprezę lub szybką kolację Jak dla mnie rewelacja ekspresowe wykonanie, oryginalny smak, a dużo mniej pracy niż przy jajach faszerowanych.



8 jaj
3 ogórki kiszone
1/2 pęczka koperku
400 g jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
1 duża cebula
sól i pieprz



    Jaja umyć, ugotować na twardo i schłodzić. Cebulę obrać i posiekać w drobna kosteczkę. Ogórki również posiekać w drobną kostkę.Jaja obrać i przekroić na połówki, ułożyć na półmisku. Koperek umyć i drobno posiekać.Do miski wlać jogurt, dodać majonez, koperek ogórki, cebulę i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym sosem zalać jajka. Podawać schłodzone. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne