3 śląskie kiełbaski
2 ziemniaki
400 g czarnej fasoli z puszki
2 ogórki kiszone
1 marchewka
100 g koncentratu pomidorowego
1 ząbek czosnku
suszone pomidory w proszku
1 cebula
1 łyżka oleju
sól
pieprz
ostra papryka w proszku
2 ziemniaki
400 g czarnej fasoli z puszki
2 ogórki kiszone
1 marchewka
100 g koncentratu pomidorowego
1 ząbek czosnku
suszone pomidory w proszku
1 cebula
1 łyżka oleju
sól
pieprz
ostra papryka w proszku
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać wodą tak aby tylko je zakryła i gotować na pół miękko. Kiełbasę pokroić w plasterki. Cebulę i marchewkę obrać. Cebulę pokroić w kostkę a marchew w plasterki.
Na patelni rozgrzać olej. Na olej wrzucić cebulę kiełbasę, marchewkę . Podsmażać wszystko aż kiełbasa i cebula będą rumiane. Odcedzić na sitku z nadmiaru tłuszczu, a następnie dodać do garnka z ziemniakami, dusić, aż ziemniaki i marchew będą miękkie.
Fasolę odcedzić z zalewy i przepłukać na sitku. Ogórki pokroić. Fasolę i ogórki dodać do garnka. Przyprawić na ostro, dodać koncentrat pomidorowy , przeciśnięty przez praskę czosnek i zagotować. Podawać gorące. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz