Sałatka z serami pleśniowymi i kaparami

Słodkie pomidorki, chrupiąca sałata rzymska, słone pleśniowe sery i ostre kapary-to mój pomysł na sałatkę do potraw z grilla. Jest ekspresowa w przygotowaniu, więc nadaje się również na drugie śniadanie do pracy, wystarczy zapakować wszystko do słoiczka, a polać ją sosem przed samym jedzeniem.


1 sałata rzymska
300 g pomidorków koktajlowych
100 g sera blue
100 g sera gorgonzola
3 łyżki soku z cytryny
3 łyżki oleju
sól i pieprz
4 łyżeczki kaparów z zalewy
5-6 listków świeżej bazylii



  • Sałatę i pomidorki umyć. Sałatę porwać lub pokroić na drobno, a pomidorki przekroić na . Sery pokroić w kostkę. Wszystko umieścić w salaterce, dodać kapary i pokrojone drobniutko listki bazylii. Olej, sok z cytryny, sól i pieprz wymieszać i polać sosem sałatkę. Serwować od razu po polaniu sosem. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne