Na klopsiki
350 g mięsa mielonego z łopatki
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
siekana świeża bazylia
1 mała cebula
sól pieprz
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka mąki pszennej
Na sos
400 g krojonych pomidorów z puszki
100 g koncentratu pomidorowego
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
suszona bazylia
suszone oregano
sól
pieprz
cukier
Ponad to:
250 g makaronu spaghetti
parmezan do posypania
listki świeżej bazylii
350 g mięsa mielonego z łopatki
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
siekana świeża bazylia
1 mała cebula
sól pieprz
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka mąki pszennej
Na sos
400 g krojonych pomidorów z puszki
100 g koncentratu pomidorowego
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
suszona bazylia
suszone oregano
sól
pieprz
cukier
Ponad to:
250 g makaronu spaghetti
parmezan do posypania
listki świeżej bazylii
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz